2014. április 27.

Örök kedvenc filmem - Forrest GumpAzt hiszem ez az egyik olyan film, amit szinte mindenki ismer. Nekem ez az Örök Kedvencem. Először óvodás koromban láttam, azóta tart a Szerelem. Nem tudom megmagyarázni a hihetetlen vonzalmat, de megvan köztünk a kémia. Olyannyira szeretem, hogy el is kezdtem leírni a filmben elhangzott összes szöveget karakterekre bontva. Most lehet jönni azzal, hogy mekkora hülyeség, de nekem ez a káros szenvedélyem. Rengeteg képem van a filmbéli jelenetekről, internetről még a forgatókönyvet is megszereztem, amit lelkesen szerkesztek, hogy jól átlátható legyen. Megvan a könyv formája is, pontosabban a 3 könyv. Nagyon örültem, mikor megtaláltam mind egy antikváriumban. Igaz valamelyikre várnom kellett több hónapot, de abszolút megérte és végre a magaménak tudhatom őket.


Nekem az első könyv teljesen más, mint a film, de sokkal viccesebb is. Többször hozzágondoltam a filmben látottakkal, így teljesen el is merültem benne.

A második könyv is remekre sikeredett, még több vicces mozzanattal, a tipikus Forrest Gump szerencsétlenkedésekkel megspékelve. A végén pedig arról olvashatunk, hogy Tom Hanks átveszi az Oscar-díjat a remek alakításáért. 

A harmadik és egyben utolsó könyv (az én nagy bánatomra) "Bölcsességeket", vicces mondatokat tartalmaz, mint például.:

"Hadd mondjam
meg már az elején:
idiótának lenni nem
habos torta."

"Mindig legyen
nálad pénz egy telefonra
és hogy bemehess egy
fizető klotyóra."

"Ha állatkertbe
mégy, mindig legyen
nálad valami, amivel
megetetheted az
állatokat - még ha ki is
van írva, hogy "Az
állatok etetése tilos".
Nem az állatok tették ki
ezeket a táblákat."

"Mindig légy kedves 
a mamádhoz."

"A legtöbb ember 
nem látszik hülyének, 
míg ki nem nyitja a
száját."

Lehetne még ragozni a jobbnál-jobb aranyköpéseket, de inkább olvassátok el. Meglátjátok, nem fogtok csalódni. 


A filmből is van több kedvenc idézetem/részem.:

- Dan hadnagy: van nálunk 2 állandó érvényű parancs. 1. ápold gondosan a lábad! 2. ne kövess el semmilyen hülyeséget. Főleg ne ölesd meg magad!
- Forrest: remélem nem okozok neki csalódást

BB: na szóval ahogy mondtam már neked, amit mi fogunk az tengeri rák. Meg lehet sütni parázson, főzni, párolni, sütni roston és hirtelen, van rákvagdalthús, rák-kreol módra, van gombós rák, serpenyős rák, zsírban sült, olajban sült, van ananászmártásban, citrommártásban, kókuszmártásban, bormártásban, van rákleves, rákragu, ráksaláta, rák sült krumplival, rákburger, rákosszendvics... ennyi azt hiszem más nincs

" A mamám mindig azt mondta, az embernek előbb maga mögött kell hagynia a múltat, csak akkor mehet tovább."


Képek a filmből.:
Remélem tetszett ez a kis személyes bejegyzés, ha kíváncsiak vagytok még másra, írjátok meg nyugodtan.
4 megjegyzés:

 1. Nekem is a kedvenc filmem, már csomószor láttam, imádom! Ekkor lettem szerelmes Tom Hanks-be. A másik kedvenc filmem tőle a Számkivetett. :)
  A könyveket sajnos nem olvastam, de egyszer hátha! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az is nagyon jó! Nem is tudok olyan filmet mondani, amiben nem tetszett volna. Másik kedvenc a Philadelphia.

   Törlés
 2. Nekem is abszolút kedvencem ez a film, a könyveket pedig megpróbálom eredetiben megszerezni. Nem is gondoltam, hogy könyv is létezik, úgyhogy köszönöm a tippet :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívesen!
   Bízom benne, hogy sikerül beszerezned! :)

   Törlés