2014. május 17.

Római visszatekintés

Ciao bella/bello!

2010-ben volt olyan szerencsém, hogy eljuthattam Olaszország fővárosába, Rómába.
Az egyik álmom vált akkor valóra. Gyönyörű nagyváros, a sok régi műemlékkel együtt. Sajnos 4-5 nap alatt nem tudtunk bejárni minden olyan helyet, amit érdemes lett volna megnézni, de a leghíresebbeket azért sikerült :) Tudtátok, hogy kis híján háromszor nagyobb Budapestnél?
Szívesen laknék ott, vagy egy kis olasz városkában-falucskában :)


Hoztam pár képet a nosztalgiázás kedvéért! 


Remélem tetszettek, szép napot mindenkinek!

Arrivederci!

4 megjegyzés:

 1. Gyönyörű helyeken jártál. Remélem egyszer majd én is eljutok Rómába :) Nagyon bejön az olasz mentalitás, meg hát a konyhájuk... az valami fenomenális :)

  VálaszTörlés
 2. Ha lehetőséged nyílik rá, NE hagyd ki! :)
  Az árusok is annyira kedvesek!
  Egyik nap beültünk pizzázni és a pincérfiúcska elkezdett nekem beszélni olaszul. Persze fogalmam sem volt arról mit mond, de aztán kiderült, hogy megkérte a kezem :D Az arcára sajnos nem emlékszem, de annyi biztos, hogy nemet mondtam :D (szerintem egy világ tört össze benne) A vicces az, hogy ugyan azzal a sráccal találkoztam a fagylaltozóban. Döbbenten figyeltünk, hogy most mi is van :D de kedves volt és adott a fagyimhoz 2 db szívecske ostyát :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cuki :) Az a jó, hogy Olaszországból mindenkinek vannak ilyen, vagy hasonló sztorijai :) Annyira közvetlenek, és lazán veszik az életet, hogy az irigylésre méltó. Egy hetet voltunk nyaralni 2 éve, felejthetetlen volt, talán egyszer én is írok róla egy rövid visszaemlékezést.

   Törlés
  2. Az biztos is :)
   Kíváncsian várnám a bejegyzést róla! :)

   Törlés