2015. szeptember 26.

Tarcali bányató → Sárospataki vár


Ma egy személyes, (képekkel teli) posztot hoztam Nektek. Szeptemberben voltunk Jocóval 3 évesek, ezért úgy gondoltuk, ellátogatunk Sárospatakra, vagyis a fő cél inkább a vár volt. Szerencsére még kifogtuk a napsütéses időt, így nem volt gond. Útközben megálltunk Tarcalon és megnéztük a bányatavat. Az odajutás nem olyan egyszerű autóval, de van egy rész, ahol nyugodtan le lehet parkolni és onnan megközelíteni a tavat. Fürdeni TILOS benne! Egyébként nagyon szép tiszta a víz. Ha minden igaz fentről is meg lehet nézni, mi inkább nem vállaltuk. A kőomlásokra is figyelni kell!
Egy látványosságnak elmegy, semmi extra.

Ezután mentünk is Sárospatakra. A várnegyed igazi nyugalom, nekem kicsit még visszaadja a régi váréletet. Nagyon szívesen laknék ott. A belépők árát ITT megtaláljátok. A várban/múzeumi részekben nem lehet fotózni, kizárólag fotójegy megvásárlása esetén. Aki megszállott vár- és múzeum rajongó, annak mindenképp megéri megvenni. Csakis magáncélra lehet felhasználni a képeket, amit a jegyeladó hölgy is elmond. Érdekesség, hogy a várkertben működik egy alapfokú művészeti iskola.
Részt vettünk egy 1 órás körbevezetésen is. Annyira interaktív volt, hogy meg is lepődtünk egy pillanatra. Biztos sokan ismeritek azt a tipikus tárlatvezetőt, aki monoton hangjával és hiper gyorsaságával mutogatja végig a dolgokat. Na itt nem ez volt. Egy vidám, végtelen jólelkű hölgyet kaptunk, aki próbálta a kis családi csoportunkat beavatni a tárlatvezetésbe.

Délutánra viszont igencsak megéheztünk, ezért a Vár vendéglőben "vertünk tanyát" és ettünk egy igazán finomat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


2 megjegyzés: