2016. március 20.

Kézkrémek csatája
Már nagyon rég halogattam ezt a posztot, de most itt van. Mindig bajban voltam a kézkrémek kiválasztásánál, egyik sem tudott rendesen beszívódni a bőrömbe, de végre találtam azért párat, aminek nagyon örülök.
Olvassatok tovább a részletekért.
Az első helyet érdemelte ki az Inecto - Argán olajas krémje. Könnyed fehér krémje azonnal beszívódik, nem hagy zsíros érzetet maga után, azonnal tápláló, egészséges és puha kezeket kaptam. Igaz, hogy az illat kategóriában utolsó helyet adnék neki, de a hatását nézve ezt is elnézem neki. Amint elfogy, kipróbálom a kókuszos változatát is. Kíváncsi vagyok mire képes.
A második helyre ketten is feltornázták magukat. Vegyük is szemügyre őket jobban.
Elsőként az Oriflame - Bazsalikom és barack krémjét nézzük. A krém sűrű, mégis a bőrön elkenve könnyed állagú terméket kapunk. Picit nehezebben szívódik be, de egy fél percet várva már puha kezeket kapunk. A színe világos barackos árnyalat. Olyannyira nem táplál, viszont nyárra tökéletes termék. Az illatáért első helyezést érdemel. Olyan, mint egy jeges barackos tea.
Szintén ezüst érmet kapott nálam az Avon - Treasures of the desert (marokkói argán olajas) kézkrémje. Mint a bazsalikomos, ez a krém is sűrű állagú, de könnyedén elkenhető, picit ő is nehezebben szívódik be. Olyan igazi spa élményt nyújt. Igaz, hogy argán van benne, az illata inkább narancsos-virágos illatra emlékeztet.Harmadik helyet foglalt el a "porondon" a Helia-D - Avokádó olajas krémje. A fehér krém könnyed, viszont nehezen szívódik be, olajas réteget képez a kezemen, egyszerűen ott csücsül a bőrömön és azt mondja: "nem tágítok innen"! Az illatát szeretem, ennek ellenére sem kedveltem meg igazán.Különdíjat érdemelt ki az Oriflame - Diamonds&Pearls krémje. Még barátkozom a nagyon folyós/vizes krémekkel. Óvatosan kell bánni vele, mert a meleg bőrrel érintkezve azonnal víz folyékonyságúra olvad. Könnyedén beszívódik, viszont a benne lévő apró csillámok miatt nem tudtam megszeretni. Az illatával is vannak némi problémáim. Picit gyerekfogkrémre, picit pedig virágos illatra emlékeztet. Ez így együtt nem fér meg számomra. Egyébként tudnám szeretni.Megérdemelten lett utolsó helyezett az Avon - Kollagénes krémje. A fehér krémnek szuper illata van, könnyű eldolgozni, viszont rettentően irritálta a kezeimet. Piros foltok jelentek meg rajta, égető érzés árasztotta el a bőrömet. Azonnal le kellett mosnom. Csak azért tettem el, hogy le tudjam fotózni ebbe a posztba, azóta már a kukában landolt. Nem tudom mi volt a gondja vele a bőrömnek, mert több kézkrémet is próbáltam már a Care termékcsaládból.Nektek van kedvenc kézkrémetek?
Volt olyan, ami nagyon bevált vagy épp ellenkezőleg, nagyon nem?2 megjegyzés:

  1. Az Inecto kézkrémje lesz a következő áldozatom! :) A táskámban mindig lapul egy darab, mivel a kezem nagyon száraz, hogy napközben be tudjam kenni, így a gyors beszívódás abszolút nagy előny :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyémben is. Nekem is száraz, főleg a munkámból kifolyólag. De egy ilyen kincsekkel tökéletesen rendbe tudom hozni. :)

      Törlés