2016. március 2.

Natúr márkák nyomában | Fabulaszappan


Nem is olyan rég lettem követője a Fabulaszappannak. Most viszont jobban megismerkedtem a márkával, áttanulmányoztam az oldalukat és igen, új kedvenc natúr márka került fel a listámra.

Pár sor Róluk:
Évekkel ezelőtt, még egyetemista éveink alatt kezdtünk alternatívát, az élhetőbb, természetközelibb élet lehetőségeit keresni, kutatni. Igyekeztünk és ma is igyekszünk odafigyelni arra, hogy egészséges, természetes dolgok kerüljenek a tányérunkra, hogy a tisztító- és tisztálkodószerek, amiket használunk ne károsítsák se egészségünket, sem pedig környezetünket. Emellett mindig fontos volt, hogy amit lehet, azt mi magunk készítsünk el. Így kezdtük el természetes kozmetikumaink receptjeinek kifejlesztését.

Első Gyermekünk, Boti érkezésekor már az lett az elsődleges szempont, hogy kozmetikumaink olyan kímélőek legyenek, hogy még az Ő pihe-puha, nagyon érzékeny bababőrén is teljes biztonsággal használhassuk őket. A történethez hozzátartozik az is, hogy már születésekor legalább hat recepttel láttak el minket az orvosok, melyek között a lázcsillapító és a szükséges vitaminok mellett persze volt testápoló, fürdetőkrém, popsikenőcs is. A helyzet csak rosszabbodott az első télen, mikor a száraz, fűtött lakásban ekcémás is lett Boti. Egyértelmű volt számunkra, hogy semmiféle kemikáliát, és főképpen a felírt szteroidos krémet nem fogjuk a Pici bőrére kenni: saját készítésű krémeinkkel, ápoló vajainkkal hamar kikezeltük ekcémáját.

Hosszas kutatómunka után elkészültek bababarát receptjeink, és ezzel együtt felmerült bennünk a gondolat, hogy mások számára is elérhetővé tegyük ezt a természetes ápolást: létrehoztuk a Fabulaszappant, hogy megoszthassuk Veletek a mi barátságos, mesés világunkat!

A Fabulaszappan egy igazi családi vállalkozás: ma már két kisgyermek, Csenge és Boti szüleiként saját kezűleg készítjük nektek termékeinket, egészen a legelső lépésektől az utolsó simításokig, a legnagyobb szeretettel, türelemmel és gondossággal!

Rendkívül aranyos történet, azonnal a szívembe lopta magát. Már maga a logó és a design is mesébe illő. Ráadásul a medve/maci az egyik kedvenc mesefigurám.


Amit érdemes tudni a termékekről!
- minden egyes termék 100%-ig kézzel készül;
- 100%-ban természetes, bőrápoló anyagokból;
- fontos, hogy hazai alapanyagokkal dolgozzanak;
- nem tartalmaznak mesterséges színező- és illatanyagokat, tartósítószereket, kőolajszármazékokat;
- 100% tisztaságú illóolajokat használnak;
- természetes, növényi- és ásványi eredetű színezékekkel színeznek

Ötletes és nagyon kedves képek segítségével tudjuk kiválasztani, hogy melyik csoportba is tartozunk, vagy éppen kinek szeretnénk vásárolni. 

Termékeik:

●SZAPPANOK
●SÜTI SZAPPANOK
●TESTVAJAK
●TESTÁPOLÓ TÖMBÖK
●AJAKÁPOLÓK
●FÜRDŐGOLYÓK (HAMAROSAN)
●AJÁNDÉKCSOMAG (HAMAROSAN)


A pálmaolaj kiszorítása.
Hogy miért? 
A legjobban az egyenlítői klíma alatt fejlődő olajpálma terméséből kinyert pálmaolajat mind az élelmiszer-, mind a kozmetika- és vegyipar, mind pedig az üzemanyag-gyártás területén óriási mennyiségben használják, köszönhetően alacsony árának, egyszerű előállításának és bizonyos előnyös tulajdonságainak. Mára a második leggyakrabban használt növényi olaj a világon, évente már több mint 60 millió tonnát használnak fel belőle. E mennyiségnek 85%-a Indonéziából és Malajziából származik.

Az egyre növekvő kereslet kielégítésére egyre több ültetvényre van szükség, amihez az esőerdők kegyetlen és mértéktelen irtásával nyernek területet: a WWF becslése szerint minden órában 300 focipályányi esőerdőt irtanak ki az olajpálma-ültetvények miatt! Az erdők brutális felégetésével a légszennyezést hatalmas mértékben növelik, rengeteg CO2 kerül a levegőbe: Indonézia ma az üvegházhatást okozó-fokozó gázok kibocsátásában harmadik helyen áll a világban! A környezet ilyen mérték nélküli kizsákmányolása a helyi közösségek életét is megnehezíti, az ültetvényeken gyakran kisgyermekeket dolgoztatnak éhbérért vagy fizetség nélkül. Az ültetvényeken használt hatalmas mennyiségű műtrágya és növényvédő-szer mind a talaj, mind az édesvizek minőségét rontja. Az erdőirtás sok-sok állatfaj élőhelyébe is kerül: Indonéziában például ma már minden harmadik emlős-faj fokozottan veszélyeztetett! Ezek közül a legfontosabbak a szumátrai tigris (becslések szerint három éven belül kihalhat), a szumátrai orrszarvú, az ázsiai elefánt, a maláj medve és a pálmaolaj-ellenes kampányok emblematikus figurájává vált orángután. Az állatok pusztulásának oka azonban nem is csak az, hogy elveszik élőhelyüket, ezek az élőhelyükről kiszorított állatok gyakran az orvvadászok áldozatául esnek, és gyakran befogják őket, hogy a szórakoztatóipar számára eladják. Az orángutánok élelem hiányában gyakran lelegelik a fiatal pálmacsemetéket, így kártevőként irtják őket, naponta 6-12 példány is áldozatául esik a pálmaolaj-termelésnek! Az anyaállatokat kegyetlenül lemészárolják, kölykeiket pedig eladják házikedvencnek vagy a szórakoztatóipar számára.

Ismerve ezeket az adatokat, szomorú tényeket, úgy döntöttünk, hogy nem támogatjuk a természet ilyen mértéktelen kizsákmányolását és pusztítását, már a kezdetektől fogva nem használunk egyetlen csepp pálmaolajat sem!


Nem tudod milyen terméket válassz a bőrödnek?
Itt egy kis útmutató, aminek segítségével könnyedén kiválaszthatod a számodra megfelelő terméket.A termékeket és a blogot itt érhetitek el.:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése