2016. május 15.

Parfüm kódex | MEXX - Spring is Now


MEXX - SPRING IS NOW

Sajnos ez most nem állja meg a helyét. Odakint esik az eső, hűvös van. Csak a madarak csicsergése tud arra emlékeztetni, hogy tavasz van. 
Volt szerencsém a parfum.hu jóvoltából kipróbálni a Mexx tavaszi illatát. 
Mielőtt a parfümöt ismernénk meg, nézzük meg közelebbről magát a márkát.


TÖRTÉNELEM

Rattan Chada egy holland üzletember volt. A tulajdonában lévő Mexx ruhaipari vállalat 1980-ban jött létre a Mustache, illetve az Emanuelle szavakból. 1986-ban úgy döntött összeolvassza a két márkanevet. Az M (Mustache) + E (Emanuelle) + XX (a Kiss Kiss rövidítése), így lett végül a ma is rendkívül híres MEXX. A cég férfi, női, gyermek és baby termékeket is forgalmaz egyaránt. Hatalmas vállalattá nőtte ki magát, mára már a világ több mint 65 országában elterjedt.
A Távol-Keleten már a kezdetektől jelen volt, de 1995 volt az igazi nagy előrelépés, ugyanis ekkor nyílt meg Dubaiban a ruhaüzlet központja. Amerikában 2003-tól kaphatóak a kollekciók. A következő nagy változás 2001-ben következett be, amikor a MEXX Liz Claiborne Inc. tulajdonába került.

Az első divatmárkák között volt, amelyek saját honlappal rendelkezett a világon. A Mexx újítónak számít a reklámiparban is, ugyanis 2002-ben minden idők talán legsikeresebb reklámkampányát lehetett látni, amely a Inspirated by a Kiss címet viselte. 2008-ban már több, mint tízezer üzlettel, szalonnal és outlettel rendelkezett szerte a világon. A Mexx nem tömegmárka, az áraik is ehhez igazodnak.

A Mexx azt sugallja, hogy légy erős, energikus, kreatív és nyitott, járd a saját utad egy letisztult vonalú, de mégis stílusos márkában. A valódi ruhák valódi embereknek jelszóval is arra próbált utalni, hogy ruháikkal és egyéniségeddel kitűnhetsz a nagyváros szürke tömegéből.




CSOMAGOLÁS

A jól megszokott dobozban kapott helyet. Masszív, de egyszerű. A színe vidám narancsos árnyalat. Az elején a megszokott MEXX felirat, ami megtalálható még a tetején, illetve a hátoldalon. Egy kis plusz, hogy a hátoldalán láthatjuk, hogy nagyjából milyen üvegcsére számítsunk a felnyitásakor. A doboz elején a MEXX felirat olyan, mintha egy anyagdarabból lenne, varrással rögzítve. Első ránézésre el is hittem, hogy ez így van. Nagyon tetszetős. Lentebb találjuk a SPRING IS NOW feliratot. Nagyon jól harmonizál a doboz narancsos színéve, ami felfelé elfehéredik. Mintha a Nap sütne rá. Az alján megtalálható még a kiszerelés (20ml), milyen hígítású az illatunk. Jelen esetben EAU DE TOILETTE.

A doboz oldalán fellelhető még az összetevőlista és egy tavaszi szöveg, ami a következő.:


SPRING IS NOW.
AWAKEN YOUR SENSES WITH CRISP APPLE AND TENDER SPRING BLOSSOMS.




A dobozon belül egy nagyon aranyos, kicsi henger alakú üvegcse tárul elénk. Ami először szembetűnik, az a MEXX felirat körbe az üvegen. Szépen kidolgozott.
A kupak egy műanyag alapon, alumínium borítású könnyen le és felpattintható. A kupak tetején a négyzet mintát nem értem, de dizájnos. 




A kupak levételét követően szintén egy alumínium borítású fújóka tárul elénk. Könnyedén ki tudjuk nyerni vele a terméket. Nem csepeg mindenfelé, azonnal és egyszerre kerül a bőrre ez a tavaszi "finomság".


PARFÜM

Maga a parfüm is egy narancsos/barackos árnyalat. Nem kell aggódni, hiszen még a fehér ruhadarabokat sem színezi be.

Illatcsaládvirágos/gyümölcsös
Összetételalma, grapefruit, fekete ribizli, gyöngyvirág, rózsa, rózsafa, barackvirág

A termék kifújásakor és rögtön a bőröm találkozásakor először egy intenzív, de nem tolakodó virágos (abszolút gyöngyvirág) illat érződik. Majd pár másodperc múlva átmegy gyümölcsös fekete ribizlis, lágy illatba. Érdekes, mert ha hideg bőrre fújom, akkor az alma dominál, viszont a melegebb bőr előcsalogatja a fekete ribizlit. A grapefruit nagyon szégyenlős, hiszen csak 1 óra múlva bújik elő vackából. Több virágillat már nem érződik rajtam, pedig kíváncsi lettem volna milyen egyveleget alkotnak a gyümölcsökkel.

Ha megkérdezné valaki, hogy kinek ajánlom ezt a parfümöt, akkor azt mondanám, hogy kizárólag fiatal felnőtt lányoknak/nőknek.
Nagyon vidám, élettel teli, pörgős illatról van szó. E mellett a parfüm mellett nem lehet egy helyben ücsörögni. Azonnal mozgásra hív.


Hogy honnan tudjátok beszerezni?
Kattintsatok a linkre!


» MEXX - SPRING IS NOW «




*A terméket tesztelésre kaptam, de ez nem befolyásolta a véleményemet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése