2016. szeptember 23.

Személyes | NAP BLOGGERE #2Újra a NAP BLOGGERE lehettem, ami azt jelentette, hogy kérdezhettetek tőlem bármit. Én pedig jól meg is válaszoltam őket. Először egy jegyzetfüzetbe felvezettem a kérdéseket, majd válaszoltam mindre. Némelyik kérdés jól megdolgoztatta az agyamat, de jó volt törni rajtuk a fejem. Köszönöm mindenkinek, aki kérdezett. Csak a keresztneveket fogom feltüntetni, ha nem probléma.

> András kérdezte <
1. Látom, hogy igyekszel szép lenni, de mennyire tudod ezt megtartani ápolónőként a munkanap végére?

Ez egy nagyon jó kérdés és talán erre volt a legkönnyebb válaszolni. Sehogy. Ha munkába megyek, nem szoktam sminkelni. Rá kellett jönnöm, hogy azt a 10 perc tükör előtti létet inkább alvásra fordítom. Megmosom az arcom, felteszek egy hidratálókrémet és indulok. Bőven elég, a nap végére úgy is szétfolyna az arcomon minden. 

Képtalálat a következőre: „cry makeup meme”


> Nóra kérdezte <
2. Min változtatnál ha lehetne? (semmi akadálya nem lenne, bármilyen téren)

Hmm.. ha bármin változtathatnék, biztos hogy valamilyen szuperhőssé változtatnám magam. Az biztos, hogy időutazó lennék. Imádom a régebbi korokat, tudnék 1-2 közül választani.> Grafostylist kérdezte <
3. Szia, minden elismerésem a választott hivatásodért. Mit teszel azért, hogy ne égj ki, ne fásulj bele az egészségügybe?

Mindenek előtt nagyon fontos a gondozott és az ápoló közti kapcsolat. Másodsorban fontos a kollégák közti kapcsolat is. Vannak napok amikor nekem van rossz napom, vagy épp a kollégának, bizony a gondozottaknak is vannak jobb és rosszabb napjaik. Szem előtt kell tartanunk az állapotukat, nem szabad siettetni őket, főleg ha járásában korlátozott. Sajnos ha nekünk van éppen olyan napunk, akkor ezt igen nehezen tudjuk kezelni. Picit hangosabban szólunk hozzájuk, picit noszogatjuk őket, hogy rendben értjük mi a gond, de haladjunk már. Ezek napról-napra gyűlnek bennünk, persze még sorolhatnám mi minden gond és probléma merülhet fel. Amikor ez a rengeteg minden felhalmozódik, akkor kell változtatni. Erre jó például a kirándulás, valamilyen sport, színház, mozi vagy a kedvenc könyvünk újraolvasása vagy éppen a kedvenc filmünk megnézése vagy egy jó koncert. Én ezeket szoktam bevetni és nagyon szuperül bevált eddig mind. Ja még az otthoni wellness/spa is csodákat tud művelni. Jó meleg fürdő, arcpakolás, halk zene és ennyi.
Csak meg kell találnunk a magunk igényeit, mire is van szükségem a kiégés ellen.
> Annie kérdezte <
4. Nagyon sok blog szűnik meg néhány hónap, legjobb esetben is néhány év alatt. A tied már négy éves (ezért elismerésem) - Honnan van ennyi kitartásod hozzá? Megfordult valaha a fejedben, hogy abbahagyd?

Ó, de még mennyiszer. Volt olyan pillanat, amikor csak egy kattintás választott el a törléstől. Vannak mélypontok, ötletszegény helyzetek, de nem szabad abbahagyni és összeroskadnunk. Ha nem jön az a bizonyos ihlet semmi baj, majd jönni fog magától. Lehet hogy 1 hét múlva, de az is lehet, hogy 1 hónap múlva. Ne siettessük a dolgokat, abból semmi jó nem fog kisülni.> Zsuzsanna kérdezte <
5. Szia! Először is gratulálok a hivatásodhoz! Kérdésem az lenne, mit tanácsolnál egy ápolói pályára készülő fiatalnak? Köszi

Először is nagyon örülök ennek a kérdésnek, hiszen kevesen gondolják úgy, hogy fontos a Mi szakmánk. Pedig ha egy kicsit is belegondolunk, szinte mindennek ez az egyik alapja. Másodsorban pedig azt tudom nekik tanácsolni, hogy legyen emberfeletti elhivatottságuk, rendelkezzenek maximális emberszeretettel, jó adag önismerettel, mindig tettre kész legyenek, gondolkozzanak logikusan. Ne riadjanak el semmitől, legyenek érdeklődők, figyeljenek és tanuljanak sokat. Az idősebb ápolók sok mindenben tapasztaltak, érdemes rájuk odafigyelni!!> Anett kérdezte <
6. Mi volt a legszebb bók amit munkád során kaptál?

Nem olyan rég dolgozom még ápolóként, de mindig jól esik 1-1 kedves szó.
Hogy van nővérke?
Milyen volt a hétvégéje?
Nagyon csinos ma nővérke!

Ezek mind-mind apró dolgok, de MI ennek is nagyon tudunk örülni.
> Bandita kérdezte <
7. A blogod főoldalán a bemutatkozásban írtad, hogy különös vonzalmat érzel Amerika iránt.. Kifejtenéd, hogy ez mit jelent pontosan a számodra?

Ezt a kérdést szinte mindenki megkérdezi. Érdemleges választ sajnos nem igazán tudok adni. Talán kiskorom óta kezdődhetett ez az imádat. Az amerikai filmek/sorozatok hada akkoriban is elárasztották a TV képernyőit. Nagy kedvenceim voltak (még most is azok) Meglógtam a Ferrarival, Vissza a jövőbe, Forrest Gump, Jim Carrey filmek, Elizabethtown, Everwood... stb.
Vagy talán előző életemben egy amerikai utazó voltam? Ki tudja? Mindenesetre imádom az államok sokszínűségét. Mindegyikben más és más fog meg. Colorado államot például a csodás természetéért szeretem. Van az az általánosítás, hogy az amerikaiak ilyenek és ilyenek... nézzünk már szét a magunk háza táján is légyszíves. Szóval nem érdekel ki mit mond, egyszer úgy is eljutok oda!> Adrienn kérdezte <
8. Mi volt a legkatartikusabb élményed?

Egy film például tud ilyet okozni. Ilyen volt például a Whiplash c. film is. Vagy amikor a párom azt mondta az évfordulónk napján, hogy megy dolgozni, este megünnepeljük, de aztán visszajött 2 csodaszép virággal és azt mondta, hogy van egy órám összekészülődni és már indulunk is valahová. Annyira rossz, de utána hatalmas jó érzés töltött el.


<>

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK, AKI KÉRDEZETT!

BÍZOM BENNE, HOGY VÁLASZT KAPTATOK MINDENRE, DE HA MÉG ÍGY IS MARADTAK KÉRDÉSEK, NE HABOZZATOK FELTENNI ITT KOMMENTBEN VAGY E-MAILBEN, DE MEGTALÁLTOK INSTAGRAMON ÉS FACEBOOKON IS.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése