2017. december 14.

Fytofontana őssejtes tisztítógél tesztje


El sem hiszem, hogy jövőre már közelebb leszek a 30-as számhoz, mint a 20-ashoz. Szinte felfoghatatlan és kicsit felkavaró is egyben. Mivel ebben a korban már azért érdemes foglalkozni a mimikai ráncokkal, kipróbáltam egy számomra még teljesen ismeretlen márka termékét.


FS FYTOFONTANA STEM CELLS

"Az FS (Fytofontana Stem Cells) kozmetikumok a tudomány csúcsát képviseli a kozmetikai termékek palettáján. A termékcsalád, a svájci Dr. Fiker több évtizednyi kutatómunkájának, valamint a legmodernebb összetevők magas hatóanyag-tartalmának és azok egyedülálló kombinációjának köszönhetően méltán érdemelte ki a cosmeceutical minősítést, mely a bőrápoló termékek legmagasabb kategóriája."

A cég a növényi őssejtek, és a peptidek kettősét használja fel termékeiben. Egy kicsit utánanéztem mik is ezek az őssejtek. Kialakító Enikőnél olvastam:

"
A kozmetikumokba nem kerülnek állati és emberi őssejtek (még), sőt a növényeknek sem az őssejtjei landolnak ezekben összetevőként, hanem a sejtek által kiválasztott anyagok tisztított kivonata.

Először Svájcban almából vonták ki ezeket.

Több szempontból is jó dolog az őssejt, hiszen akármeddig szaporítható, kvázi a fenntarthatóság és környezetkímélés szempontjából is lényeges lehet. Ezen tulajdonság alapján pedig egyre több termékbe fog belekerülni, sőt szerintem egyre olcsóbb lesz, pár évtized múlva szinte mindenben megtaláljuk. Mivel laborban állítják elő, így egységes minősége lesz, nem kerülnek bele baktériumok, vírusok és permetszer mentesek lesznek. Ellenérv lehet, hogy laborban ezek manipulálhatóak és a génsebészet egyesek szerint csúnya következményekkel járhat."

A peptidek pedig aminosavakból épülnek fel. Nem szeretnék senkit sem untatni a tudományos részével, ezért a lényegi része, hogy a peptidek elősegítik az izom-, sejtfelépítést, illetve a növekedést és a test sejtjeinek megújulását. A szépségápolásban is nagy szerepet kaptak mostanában, mivel ránctalanító hatásuk van. A látható eredmény sajnos csak jó pár év múlva látszódik, ezért érdemes minél korábban, a 20-as évek elején elkezdeni ezen termékek használatát.


Azt tudni kell rólam, hogy imádom az arclemosókat, arcradírokat, mindent ami arcápolás. Így biztos voltam benne, hogy ki kell próbálnom ezt az arctisztító gélt.
A csomagolása nagyon luxus érzetet kelt. A matt üvegen a fekete logó nagyon jól mutat. A termék nyomókája annyira nem lett a kedvencem. Pici kukacokként jön belőle a gél, és picit meg kell dönteni az üveget, különben végigfolyik az üveg oldalán. Ezen picit lehetne változtatni.


Az üvegben lévő termék egy átlátszó, picit talán sárgás, sűrűbb gél. Nem habzó termék, ami elsőre igencsak furcsa volt, de hozzá lehet szokni. Sminklemosásra nem ajánlom, arra van más terméke a márkának. Én reggelente használom az arcom felfrissítésére, hogy jobban induljon a nap. Nagyon szépen hidratálja a bőrt, nem szárít, üdévé teszi az arcbőröm. Reggelre tökéletes választás.


Összetevői közt megtalálható a keserű narancs és a svájci alma növényi őssejt kivonatai, amik megújítják a bőrt. Peptidek, melyek csökkentik a mimikai ráncokat. Növényi kivonatok, mint például ázsiai gázló, vadgesztenye, nagylevelű csodamogyoró, citromfa. A hialuronsav is fontos szerepet tölt be a termékben, mivel megköti a vizet.


A terméket megvásárolhatjátok a herbaltrade.hu oldalról.

Ára: 4.020 Ft
Kiszerelés: 125 ml


TI PRÓBÁLTATOK MÁR HASONLÓ, ŐSSEJTES TERMÉKEKET?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése